Vedo, majstore: Najbolji bh. strijelac u historiji Bundeslige postigao dva gola

Radiosarajevo.ba
Vedo, majstore: Najbolji bh. strijelac u historiji Bundeslige postigao dva gola
Foto: EPA-EFE / Vedad Ibišević
Odigrano je pet susreta četvrtog kola njemačke Bundeslige, a s odličnim igrama nastavila je berlinska Hertha i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine - Vedad Ibišević.

Hertha je na svom terenu dočekala Borussiju Monchengladbach, a gosti su u 29. minuti preko Torgana Hazarda došli do vodstva. Za samo tri minute ekipa iz prijestolnice Njemačke je došla do preokreta. Prvo je u 31. minuti pogodio Ibišević, a konačni rezultat prvog poluvremena (2:1) postavio je Lazaro.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine drugi put u strijelce se upisao u 63. minuti susreta. Gosti su smanjili četiri minute kasnije preko Plea, a konačnih 4:2 postavio je Duda u 73. minuti. Ibišević je uz aplauz Olimpijskog stadiona u Berlinu teren napustio u 76. minuti susreta.

Hoffenheim za koji je Ermin Bičakčić odigrao svih 90 minuta na svom terenu igrao je protiv Borussije Dortmund. Susret je završen rezultatom 1:1. Jedini pogodak za domaće postigao je Joelinton, dok je za goste precizan bio Pulišić.

Augsburg je na svom terenu dočekao Werder iz Bremena i poražen je rezultatom 3:2. Nurnberg je s 2:0 bio bolji od Hannovera, dok je Wolfsburg na svom terenu poražen od Freiburga s 3:1. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije