Večeras u Vaduzu BiH protiv Lihtenštajna: Novi tim za kraj debakl kvalifikacija

A. S.
Večeras u Vaduzu BiH protiv Lihtenštajna: Novi tim za kraj debakl kvalifikacija
Foto: AA / BiH - Italija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras završava kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Nakon očitog debakla u ovim kvalifikacijama, Zmajevi se večeras bore za ugled i čast, ali i da bi s pobjedom ostali u utrci za treći "šešir" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Reprezentativci su u lošem ozračju otputovali u Vaduz, gdje ih večeras u 20.45 sati očekuje duel protiv Lihtenštajna.

Drama na ulicama Vaduza: BH Fanaticosi zaustavili autobus sa Zmajevima

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Vaduzu (20.45 sati) igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Ove kvalifikacije su još prije utakmice sa Italijom (0:3) dobile epitet propalih, ali susret protiv Lihtenštajna treba poslužiti da ekipa ostvari pobjedu s kojom bismo ostali u utrci za treći „šešir" uoči žrijebanja kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo.

Atmosfera u reprezentaciji među igračima je dobra, i pored manjeg incidenta koji se sinoć dogodio nakon treninga, kada su najvatreniji navijači BH Fanaticosi htjeli da "postroje" igrače i održe sastanak sa kapitenom Edinom Džekom i selektorom Robertom Prosinečkim. Susret se, na kraju, nije ni dogodio, jer Džeko i Prosinečki nisu izašli iz autobusa, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Prosinečki će večeras šansu dati mladim igračima. Naš najbolji  igrač i kapiten, stigao je u Vaduzu, ali je evidentno da će ostati na klupi, jer će priliku dobiti novi igrači. U timu će biti najmanje dva debitanta - Hajradinović i Hotić.

"Atmosfera je dobra, svi žele pobjedu... I oni su svjesni da je bilo loših nastupa, ali žele pobjedu za kraj. Bit će tu kombinacija, moguće je da će pojedini igrači prvi put i zaigrati, ali to svakako neće poremetiti planove", pričaju nam ljudi koji su bliski selektoru Prosinečkom.  

Nakon što su otpali Pjanić, Kolašinac i Kvržić, i golman Jasmin Burić se na početku treninga povrijedio. On je povrijedio prst šake i neće biti na raspolaganju selektora. Prst je odmah imobiliziran i prema procjeni medicinskog tima naše reprezentacije, Burić će s terena odsustvovati najmanje tri sedmice.

Sada nije vrijeme za analize, tako smatra i selektor Prosinečki.

„Igrat će svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića, ostali igrači koji će nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Sead Kolašinac ima povredu zadnje lože i njega smo pustili da napusti pripreme reprezentacije, kao i Zorana Kvržića koji je također povrijeđen“, pojasnio je sinoć Prosinečki.

Prema posljednjim informacijama koje imamo iz Vaduza, susret na Rheinparku BiH će, najvjerovatnije, početi: Pirić, Ćivić, Memišević, Mihojević, Bičakčić, Sarić, Jajalo, Hajradinović, Hotić, Hajrović i Hodžić.

Večeras igraju u našoj grupi još Italija i Armenija, te Grčka i Finska, nakon kojih će biti poznat poredak. BiH je trenutno na petom mjestu, ali sa tri boda i pozitivnim scenarijem na utakmici Grčka - Finske, u slučaju pobjede Finaca ili remija a naše pobjede, Zmajevi bi bili trećeplasirani. 

Bez obzira na ishod meča u Atini, BiH će napredovati za jednu poziciju, jer će biti bolji od Grčke ili Armenije. 

No, sve to sigurno neće popraviti loš utisak u ovim "debakl kvalifikacijama", te ćemo svi zajedno čekati kraj mart i susrete baraža (polufinale i finale) za plasman na Euro. 

BiH će protivnike za baraž saznati na žrijebanju 30. novembra. 

         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije