Večeras igraju Austrija i Sjeverna Irska, priželjkujemo rasplet za Final Four Zmajeva

Radiosarajevo.ba
Večeras igraju Austrija i Sjeverna Irska, priželjkujemo rasplet za Final Four Zmajeva
Foto: EPA-EFE / Valentino Lazaro u duelu sa Harisom Duljevićem

Na Ernst Happel stadionu u Beču večeras od 20.45 sati igraju Austrija i Sjeverna Irska, susret trećeg kola Divizije B Lige nacija. Ove dvije selekcije nalaze se u Grupi 3 s Bosnom i Hercegovinom i dobrim dijelom mogli bi krojiti sudbinu pobjednika i plasman Zmajeva u Final Four Divizije B. 

Uskoro žrijeb kvalifikacija za Euro: Evo šta Zmajevima donosi novi format

Zmajevi sjajni na startu, evo kako najlakše mogu do Eura

Turska - BiH 0:0: Prosinečki i 7. uzastopni meč bez poraza

Austrija je blagi favorit na papiru. Ako gledamo i duel naše selekcije protiv ove dvije reprezentacije, u kojima je Bosna i Hercegovina osvojila svih šest bodova u prva dva kola, Austrijanci su opasniji rival.

Iz tog razloga nekako i priželjkujemo da Sjeverni Irci iznenade i dođu do boda, koji bi otvorio vrata Final Foura za Zmajeve. S tim remijem iz Beča, Bosna i Hercegovini bi bila dovoljna svega jedna pobjeda u preostala dva duela. 

Ako ništa barem Irci trebaju biti dovoljno iscrpljeni da u ponedjeljak kada gostuju u Sarajevu na Grbavici protiv Bosne i Hercegovine ne pruže izdanje koje se od njih očekuje. 

Austrijanci su se za meč sa Sjevernim Ircima pripremali u Bad Waltersdorfu.

"Loše smo odigrali u Zenici protiv Bosne i Hercegovine i sada je prilika za popravni. I dalje želimo biti prvi u grupi i sve je moguće", kazao je Valentino Lazaro za ORF, saigrač našeg Vedada Ibiševića iz njemačke Herthe. 

Meč se igra od 20.45 sati.

U petak su na programu je još nekoliko mečeva Lige nacija: Belgija - Švicarska, Hrvatska - Engleska, Estonija - Finska, Grčka - Mađarska, Bjelorusija - Luksemburg i Moldavija - San Marino.

         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije