Večeras ćemo saznati posljednjeg mogućeg protivnika Zmajeva u Ligi A

Radiosarajevo.ba
Večeras ćemo saznati posljednjeg mogućeg protivnika Zmajeva u Ligi A
Foto: EPA-EFE / Ilustracija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će saznati posljednjeg potencijalnog protivnika u UEFA-inoj Ligi nacija.

Nakon što su opstanak u Ligi A osigurali Portugal, Italija, Holandija, Francuska, Španija, Engleska, Belgija i Švicarska, a iz Lige B im se pridružili Danska, Ukrajina i Bosna i Hercegovina, rasplet ćemo dobiti i u grupi B.

Turska se već preselila u Ligu C, a za plasman među najbolje večeras igraju Švedska i Rusija na Friends Areni u Stockholmu.

Uoči ove utakmice u puno boljoj situaciji su Rusi koji imaju sedam bodova, tri više od Švedske. Tako je Rusima u ovom susretu dovoljan i bod da izbore promociju, dok Švedskoj igra pobjeda, ali bilo kakav trijumf.

Prvi duel dvije reprezentacije odigran u Rusiji završen je bez golova, što znači da Švedskoj bilo kakav trijumf garantuje Ligu A.

Kvota na trijumf Švedske u kladionici Mozzart u ovom susretu je 1.95, dok je kvota na neriješen rezultat 3.35. U Mozzartu pobjedu Rusije plaćaju kvotom 4.20.

Duel u Stockholmu na rasporedu je u 20 sati i 45 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije