Važne pobjede Holandije i Mađarske: Rusija sa stilom osigurala mjesto na EP

Radiosarajevo.ba
Važne pobjede Holandije i Mađarske: Rusija sa stilom osigurala mjesto na EP
Foto: Twitter / Slavlje igrača Rusije

Odigrane su četiri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima su očekivane pobjede upisali favoriti, a dobili smo još jednog učesnika kontinentalnog takmičenja, to je selekcija Rusije.

Rusi, koji su ozbiljno podigli formu, danas su razbili Kiprane na gostovanju rezultatom 5:0 i tako završili posao u ovim kvalifikacijama.

Gosti su na otvaranju preko Cherysheva i Ozdoeva došli do sigurnog vodstva, da bi Artem Dzyuba u 79. minuti, te Aleksandr Golovin i ponovo Cheryshev u samoj završnici postavili konačnih 0:5.

Očekivano, Škotska je rezultatom 6:0 razbila San Marino na svom terenu.

Rezultati by SofaScore

Sjajan meč odigrao je Georginio Wijnaldum u pobjedi svoje Holandije nad Bjelorusijom rezultatom 2:1 na gostovanju.

Holanđani su u prvom poluvremenu imali dva gola prednosti, oba puta strijelac je bio veznjak Liverpoola, a posebno lijep bio je drugi gol sa 30-tak metara topovskim udarcem.

U nastavku Bjelorusi su preko Draguna uspjeli samo smanjiti prednost gostiju, ali je ostalo 1:2. Tako je Holandija napravila još jedan veliki korak ka Euru.

U grupi u kojoj je i Hrvatska, važnu pobjedu je zabilježila Mađarska nad Azerbejdžanom rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Mihaly Korhut u 10. minuti susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije