Van Dijk nije dobio nagradu, ali je jednom rečenicom uništio Ronalda

Radiosarajevo.ba
Van Dijk nije dobio nagradu, ali je jednom rečenicom uništio Ronalda
Foto: EPA-EFE / Virgil van Dijk sa suprugom Rikom

Virgil van Dijk za samo je sedam bodova ostao kratak u utrci za Zlatnu loptu s Lionelom Messijem. Holanđanin je na kraju imao 679 bodova (svega sedam manje od Messija), pa se morao zadovoljiti drugim mjestom u poretku.

Velemajstor ponovo najbolji: Lionel Messi šesti put osvojio Zlatnu loptu!

Lionel Messi osvojio je "Zlatnu loptu", nagradu namijenjenu najboljem svjetskom fudbaleru u 2019. godini! Argentinski reprezentativac i fudbaler Barcelone je prestižnu nagradu magazina "France Football" osvojio šesti put u karijeri i tako nadmašio Cristiana Ronalda koji je pet puta bio najbolji. U izboru za "Zlatnu loptu" učestvovalo je 180 novinara iz čitavog svijeta koji su najviše glasova dali Messiju.

Van Dijk je sinoć poentirao i prije same ceremonije. Dok je dolazio u pariški Theatre du Chatelet gdje se dodjela održavala, nogometaš Liverpoola susreo se s novinarskim pitanjima i konstatacijama.

Jedna od njih glasila je:

"Cristiano Ronaldo neće večeras biti ovdje, to vam je jedan rival manje u utrci za Zlatnu loptu."

Na to je Van Dijk kao iz topa ispalio:

"Zar mi je on stvarno bio rival?"

Njegova reakcija postala je hit na društvenim mrežama, a hoće li i na koji način Portugalac reagirati, ostaje nam vidjeti...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije