Užas u Baskiji: Huligani izboli zaštitare, djevojčicu pogodili bakljom

Radiosarajevo.ba
Užas u Baskiji: Huligani izboli zaštitare, djevojčicu pogodili bakljom
Prije i za vrijeme utakmice Athletic Bilbaa i Marseillea u Baskiji huligani su imali svoj show.

Nerede su izazvali huligani Marseillea, koji su se sukobili sa zaštitarima ispred stadiona i na tribini tokom utakmice, a koristili su palice i noževe.

Dvojica zaštitara su u bolnici s porezotinama, ali nisu u životnoj opasnosti, kao ni djevojčica koju su francuski huligani pogodili bakljom na stadionu. Nakon toga zaštitari su krenuli prema tribini gdje su bili gosti pa je došlo do novog sukoba, prenosi Daily Telegraph.

Marseille je četvrtfinale izborio s dvije pobjede protiv Athletic Bilbaa. Nakon domaćih 3-1, Francuzi su u Baskiji slavili 2-1. Golove za francuski sastav zabili su Dimitri Payet (38'-11m) i Ocampos (52'), dok je pogodak za domaćine zabio Williams (74').

Bila je to prva europska gostujuća pobjeda Marseillea nakon četiri remija i tri poraza i samo tri postignuta gola. Marseille je dva puta stigao do finala Kupa UEFA i oba finala je izgubio, ali u Europskoj ligi nikada nije prošao dalje od osmine finala.

Francuzi su posljednji put izborili četvrtfinale nekog europskog takmičenja 2012. godine kada su izgubili od minhenskog Bayerna u Ligi prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije