Uz bihaćko Jedinstvo stali Ibišević, Bolić, Dalić, Amar Osim, Džanan Musa...

Radiosarajevo.ba
Uz bihaćko Jedinstvo stali Ibišević, Bolić, Dalić, Amar Osim, Džanan Musa...

Fudbalski klub Jedinstvo dolaskom nove Uprave kluba krenuo je putem povratka na mjesto koje ovom klubu iz Bihaća i pripada u bosanskohercegovačkom fudbalu.

Klub iz Bihaća igra u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i pokušat će da izbori povratak u Premijer ligu BiH na 100. godišnjicu kluba. Bišćani su osnovani 1919. godine.

Klub je organizovao akciju "Jedan navijač – dvije stolice", kako bi se renovirao Stadion pod Borićima i sezonu u kojoj klub slavi 100 godina dočekao u novom ruhu. Akciju su podržale brojne javne ličnosti, a nakon Svjetskog prvenstva selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić uplatio je sredstva za 12 stolica.

Akciju su podržali i legendarni napadači reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i Elvir Bolić.

"Legendarni Vedad Ibišević još jednom je pokazao svoju ljudsku veličinu. Nogometaš koji je preko trnja prekoračio put ka zvijezdama i postao, ako ne jedan od najboljih, onda sigurno jedan od najvoljenijih igrača koje smo ikada imali, odlučio se također uključiti u akciju i pomoći Jedinstvu. Plavooki bombarder je donirao sredstva za kupovinu 40 stolica", saopćeno je iz Jedinstva.

"Nekadašnji napadač velikana poput Galatasaraya i Fenerbahčea je donirao našem klubu sredstva za kupovinu šest stolica, poželjevši pritom Jedinstvu da se što prije vrati tamo gdje pripada", saopćeno je iz Jedinstva.

Elvir Bolić, Vedad Ibišević, Zlatko Dalić, Almir Seferović, Saša Magazinović, Džanan Musa, Amar Osim, Senijad Ibričić, Avdija Vršajević, Adnan Mravac, bivši trener Mehmed Janjoš, zatim Refik Šabanadžović, Igor Cvitanović, Blaž Slišković, Toni Šunjić samo su neke od javnih ličnosti koje su donirale novac za stolice na stadionu Jedistva.

jedinstvo_akcija.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije