Uvažena žalba: UEFA Crvenoj zvezdi oprostila veličanje Ratka Mladića

Radiosarajevo.ba
Uvažena žalba: UEFA Crvenoj zvezdi oprostila veličanje Ratka Mladića
Prema nezvaničnim informacijama iz Niona Crvena zvezda je uspela kroz žalbeni postupak da argumentovano iznese svoju odbranu, što je navodno uvažila i Disciplinska komisija UEFA.

To znači da će klub iz Beograda pred punim tribinama dočekati moskovski CSKA u Beogradu 13. februara u šesnaestini finala Lige Europe, prenosi Kurir.

Ostaje na snazi kazna od 50.000 franaka i uslovna kazna da će klub biti drastično sankcioniran ako ponovi isti ili napravi sličan prekršaj. Odluka nije zvanično saopćena na sajtu UEFA-e, a pošto je vikend, Crvena zvezda mora da čeka prvi radni dan sljedeće sedmice, odnosno 5. februar, kada će Nion zvanično objaviti svoju odluku.

Čelnici nekadašnjeg prvaka Europe i svijeta su suzdržani i nisu željeli da komentiraju nezvanične vijesti iz UEFA-e, jer su se dobro opekli početkom januara. Naime, tada je Crvena zvezda bila ubijeđena da neće biti kažnjena, ali ih je dočekala totalno suprotna vijest.

Pravni tim Crvene zvezde u žalbenom postupku predvodio je Zoran Damjanović, ugledni advokat, specijalista za ovakva pitanja i nekadašnji generalni sekretar Saveza i kluba s Marakane. Ne treba zaboraviti da je upravo Zoran Damjanović bio ključna figura u pravnom timu FK Partizan, kada je ovaj klub prije mjesec dana uspio da prođe bez kazne u procesu protiv UEFA-e.

Podsjećamo, prvak Srbije sankcioniran je od Disciplinske komisije Europske fudbalske unije (UEFA) zbog ispada navijača u Borisovu protiv BATE Borisova. Tada su navijači Zvezde istakli transparent podrške osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Na transparentu, istaknutom nekoliko dana nakon što je Mladić osuđen na kaznu doživotnog zatvora, pripadnici navijačke grupe Delije su napisale: "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije