Utakmica Mađarske i Hrvatske visokog rizika, u akciju uključen i helikopter

Fena
Utakmica Mađarske i Hrvatske visokog rizika, u akciju uključen i helikopter
Ilustracija / Dio hrvatskih navijača razočarao/Ilustracija

Kvalifikacijsku nogometnu utakmicu između Mađarske i Hrvatske, koja će se u četvrtak 10. listopada pred 33 tisuće gledatelja odigrati na Poljudu, splitska policija proglasila je događajem visokog rizika u čijem će osiguranju policiji pomagati 600 redara, ali i službeni helikopter.

Već nekoliko mjeseci traje priprema policije za tu međunarodnu utakmicu i reprezentaciju koja četiri godine nije igrala u Splitu. Utvrdili su 26 točaka rizika među kojima je i upotreba pirotehnike. U Split će se tog 10. listopada, ali i ranije, "sliti" 1800 mađarskih navijača koji će biti smješteni u fun zoni kod Spaladium arene, dok se na stadionu ukupno očekuje 33 tisuće posjetitelja koji dolaze iz gotovo svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Ulaznice su personalizirane, svatko će uz sebe trebati imati neki dokument s fotografijom jer će se provjeravati identiteti, a policija je poručila kako neće dozvoliti nikakvo grupiranje na stadionu, sjedenje po stepenicama ili na prolazima te na mjestima koja za to nisu predviđena. Splitskoj policiji potporu će dati i tri mađarska policajca, imat će brojne timove po gradu od onih u uniformama do civilnih. Da splitska policija misli ozbiljno govori i podatak kako je njihov plan postupanja opisan na čak 50 stranica.

"Obavještavamo građane da će policijski službenici kontinuirano nekoliko dana prije javnog okupljanja, a posebno intenzivno na sam dan održavanja javnog okupljanja, biti pojačano nazočni u gradu, na prometnim blokadnim punktovima i na prilaznim pravcima", priopćila je u srijedu splitska policija.

"Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zabranjeno je unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja...", upozorava policija.

Podsjećaju da je zabranjeno i maskiranje lica, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, kao i pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije