Uspjeh Zmajeva: Džeko i Pjanić među najboljim nogometašima Europe

Radiosarajevo.ba
Uspjeh Zmajeva: Džeko i Pjanić među najboljim nogometašima Europe
EPA / Pjanić i Džeko
Bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Edin Džeko nalaze se među najboljim nogometašima Europe u dosadašnjem dijelu sezone, barem prema statistikama određenih pozicija na terenu.

Tačnije, Institut za nogometnu statistiku (CIES) objavio je analizu idealnih nogometaša dosadašnjeg dijela sezone, te su na toj listi Pjanića ocijenili kao drugog najboljeg defanzivnog veznog igrača.

S druge strane Edin Džeko je četvrti najbolji napadač Europe.

Pored toga, objavljen je i idealni sastav dosadašnjeg dijela sezone, te se među idealnih 11 nalaze:  Oblak (Atletico), Alves (PSG), Otamendi (Man. City), Stones (Man. City, Ghoulam (Napoli), Jorginho (Napoli), Verratti (PSG), David Silva (Man. City), Messi (Barcelona), Neymar (PSG), Aguero (Man. City).

Objavljeno je i kako je Lionel Messi najbolji kreator igre na svijetu u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu statistiku i povijest (IFFHS). Odlučili su tako nogometni stručnjaci iz 91 zemlje.

Argentinac je dobio  247 bodova, a iza njega ostali su Toni Kroos na drugom, te Luka Modrić i Neymar na diobi trećeg mjesta.

 Top 5 zatvara Kevin De Bruyne, dok su među deset najboljih još Isco, Andres Iniesta, Philippe Coutinho, Paolo Dybala i Christian Eriksen. Cristiano Ronaldo je tek na 11. mjestu.
dzeko_pjanic_europa_ocjene_CIES.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije