Bolt u petak debitira: 12.000 navijača želi vidjeti kako Munja igra nogomet

Radiosarajevo.ba
Bolt u petak debitira: 12.000 navijača želi vidjeti kako Munja igra nogomet

Usain Bolt je osvajao svjetske zlatne atletske medalje, ali mu je životna želja igrati - nogomet. Slavni Jamajčanin loptom se pokušao igrati u Borussiji Dortmund i Manchester Unitedu, ali ga nisu ozbiljno shvatili. Nešto slično je doživio i u norveškom Stromsgodsetu.

No, Australci su mu dali priliku. I čini se da je tamo najbliže profesionalnom ugovoru, u petak bi trebao debitirati za Central Coast Marinerse u predsezonskoj prijateljskoj utakmici protiv lokalne amaterske momčadi.

Atmosfera u Australiji je na vrhuncu, svi mediji pišu o utakmici na kojoj se očekuje 12.000 navijača, koji žele na terenu vidjeti popularnu Munju

“Ono što tražimo od njega nije radio godinama. Igrao je nogomet kao sportista između atletskih mitinga, pa ima osnovne vještine, ali treba ih pokazati u punoj brzini, u kakvoj mi to radimo", rekao je trener Central Coast Marinersa Mike Mulvey.

Bolt je u Australiji medijska zvijezda. Trener Mulvey bi mu trebao dati šansu pred ovako velikim brojem simpatizera koji se očekuju na stadionu.

"Nisam naviknut na ubrzavanje, trčanje gore-dolje, promjene smjerova, to mi je najveći izazov. Najvažnije mi je ući u formu i imati što više dodira s loptom. Što više igram, ugodnije se osjećam", kao je Bolt.

Jamajčanin je tri šanse propustio - možda upali sa četvrtom, a da zna zabijati golove i probacivati loptu kroz noge pokazao je to već u dresu Dortmunda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije