Ponuda od 50 miliona eura: Chelsea želi u svoje redove dovesti Edina Džeku

Radiosarajevo.ba
Ponuda od 50 miliona eura: Chelsea želi u svoje redove dovesti Edina Džeku
Radiosarajevo.ba / Edin Džeko
Londonski Chelsea uporan je u svom naumu da u svoje redove tokom prelaznog roka dovede ponajboljeg bh. reprezentativca Edina Džeku, te su zbog toga klubu iz Rome ponudili čak 50 miliona eura.

Ipak, prema navodima iz Italije za ovaj transfer Chelsea će morati izdvojiti dodatnih 15 miliona eura, koliko zahtjevaju iz rimskog kluba, nakon što je stigla ponuda da u Romu, uz 50 miliona eura, stigne i napadač londonskog kluba Batshuayi, u zamjenu za Džeku i Emersona, prenosi Sky Sport.

Italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio izvijestio je kako će pregovori biti nastavljeni danas, a nije isključeno i da Roma popusti pred zahtjevima, te da posao bude ubrzo završen.

Ovo bi za bh. Dijamanta bio drugi klub u Engleskoj, nakon pet godina provedenih u Manchester Cityju, s kojim je osvojio dvije titule prvaka. Stoga mu iskustva ne manjka, a toga je svjestan i Antonio Conte, zbog čega vjerovatno i želi da dovede Džeku u svoje redove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije