United je ispisao historiju: Harry Maguire je najskuplji odbrambeni igrač

Anadolija
United je ispisao historiju: Harry Maguire je najskuplji odbrambeni igrač
Foto: EPA-EFE / Harry Maguire (desno)

Harry Maguire je zvanično postao najskuplji odbrambeni fudbaler u historiji.

Manchester United je Maguirea doveo iz Leicestera za 87,3 miliona eura ili za manje od 180 miliona maraka, čime je srušen dosadašnji rekord Virgila van Dijka koji je u januaru 2018. iz Southamptona stigao u Liverpool za 84,6 miliona eura odnosno za blizu 175 miliona maraka.

Crveni đavoli dobili su ovim transferom veliko pojačanje u odbrani za narednu sezonu.

Uprava Uniteda je i prije pokušavala dovesti Maguirea, ali su u tome uspjeli tek sada. Klub s 'Old Trafforda' je pokušavao spustiti cijenu za 26-godišnjeg defanzivca i engleskog reprezentativca, ali "lisice" nisu htjele popustiti.

Leicester je doveo Maguirea 2017. godine iz Hulla za svega 13,7 miliona eura ili za više od 26 miliona maraka, a sada je srušio svjetski rekord njegovom prodajom.

Maguire je za Leicester odigrao 78 utakmica i postigao pet golova uz tri asistencije. Za reprezentaciju Engleske debitovao je 2017., a do sada je upisao 20 nastupa za Gordi Albion.

Karijeru je počeo u Sheffield Unitedu 2011., a tri godine kasnije je prešao u Hull City, da bi 2015. potpisao za Wigan Athletic, odakle je 2017. prešao u Leicester City.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije