UEFA zbog Cristiana Ronalda napravila neviđen presedan

Radiosarajevo.ba
UEFA zbog Cristiana Ronalda napravila neviđen presedan
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Cristiano Ronaldo

Nogometni fanovi diljem svijeta izglasali su na UEFA-inoj stranici momčad godine u formaciji 4-2-4.

Na golu je Alisson (Liverpool), u odbrani je četvorka s desna na lijevo: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Matthijs De Ligt (Juventus), Virgil Van Dijk (Liverpool) i Andy Robertson (Liverpool).

U sredini su Frenkie de Jong (Barcelona) i Kevin De Bruyne (Manchester City), a naprijed su Lionel Messi (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern), Cristiano Ronaldo (Juventus) te Sadio Mane (Liverpool).

Na prvi pogled ovdje nema ništa neobično, međutim, Daily Mail piše o nevjerojatnom presedanu UEFA-e koja je na silu u najboljih 11 utrpala Ronalda, piše Index.

Upravo zbog toga promijenjena je formacija iz 4-3-3 u 4-2-4 pa je tako mjesto izgubio Chelseajev Francuz N'Golo Kante koji je imao više glasova od Juventusovog Portugalca.

Sin bivšeg reprezentativca BiH slikao se sa Ronaldom

Jučer smo pisali da su ljubitelji nogometa imali priliku posmatrati duel u Rimu između Rome i Juventusa (1:2), te da je naš Dijamant, Edin Džeko, tokom izlaska na teren Olimpica razgovarao sa mališanom, a na rastanku poljubio zvijezdu Rimljana u obraz. Otkrili smo da je riječ o Edinu Ibričiću, sinu proslavljenog bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Senijada Ibričića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije