UEFA pokreće disciplinski postupak protiv Engleske i Rusije

Anadolija
UEFA pokreće disciplinski postupak protiv Engleske i Rusije
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) će pokrenuti disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Engleske i Rusije.

Postupak će pokrenuti zbog sinoćnjih nereda na stadionu u Marseilleu, a veća kazna prijeti Rusiji budući da se na snimcima vidi da su njihovi navijači napali Engleze.

Nakon tri dana tuče između engleskih, francuskih i ruskih navijača u francuskom lučkom gradu, nasilje se nastavilo i na stadionu Velodrome. Englezi su prije početka utakmice grupe B izviždali himnu Rusije, a nakon što je utakmica završena neriješenim rezultatom (1:1) navijači su započeli tuču na samom stadionu.

"UEFA jedino može poduzeti disciplinske mjere za incidente koji su se dogodili unutar perimetra stadiona", navodi se u saopćenju evropske krovne kuće fudbala.

Nakon što je Rusija izjednačila rezultat dva minuta prije kraja susreta, grupa ruskih navijača savladala je pripadnike osiguranja zadužene da razdvoje dvije grupe na stadionu, a na videosnimcima postavljenim na Twitteru vidi se kako engleski navijači bježe od Rusa koji trče za njima i gađaju ih raznim predmetima.

Rusi već imaju dosije navijačkih ispada na stadionima na velikoj sceni, a prije četiri godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj su se sukobili sa redarima. Ovu situaciju će disciplinska komisija UEFA-e vjerovatno uzeti u obzir pri određivanju kazne ruskom fudbalskom savezu.

Engleska će vjerovatno dobiti manju kaznu budući da njeni navijači nisu pravili nerede tokom posljednjeg Evropskog prvenstva i kvalifikacionih utakmica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije