UEFA odredila sudiju za meč BiH - Armenija, ne pamtimo ga po lijepom

Radiosarajevo.ba
UEFA odredila sudiju za meč BiH - Armenija, ne pamtimo ga po lijepom
Foto: Žiga Zupan / Pixsell / Jakob Keflet je ove godine sudio u mečevima Lige prvaka i Europske lige

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine zvanično počinju sutra, a naši Zmajevi u subotu prvi put izlaze na teren, a protivnik će biti Armenija (Grbavica, 20.45 sati).

Europska nogometna federacija (UEFA) za meč na Grbavici odredila je i sudijsku četvorku. Svi dolaze iz Danske, a predvodit će ih Jakob Kehlet.

Poseban dan za kapitena: Edin Džeko protiv Armenije igra 100. utakmicu za BiH

Njegovi pomoćnici će biti Lars Hummegaard i Heine Sorensen, dok je četvrti sudija Jans Maae. Posmatrač suđenja je Slovenac Drago Kos.

Kehlet se na listi sudija Svjetske nogometne federacije (FIFA) nalazi od 2011. godine. A timu nikada nije sudio, ali je dijelio pravdu na utakmici mlade reprezentacije 2013. Kada su Zmajići poraženi 1:6.

Ljubitelji nogometa u BiH mogli su ga pratiti ove sezone u Ligi prvaka, kada je dijelio susrete na manje atraktivnim mečevima poput Shakhtara i Hoffenheima, Feyenoorda i Trenčina, Astane i APOEL-a, a bio je I glavni arbiter na meču Spartak Trnava i Dinamo Zagreb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije