Odbijen zahtjev Milana: Neizvjesna budućnost za sedmerostrukog prvaka Europe

Radiosarajevo.ba
Odbijen zahtjev Milana: Neizvjesna budućnost za sedmerostrukog prvaka Europe
UEFA je odbila zahtjeve Milana koji se odnose na finansijski fair play i sada je sedmerostruki prvak Europe u velikim problemima i van terena s obzirom na to da Rossonerima ni na terenu ne ide baš najbolje.

Ekonomska komisija UEFA-e u petak je diskutovala o finansijama svih timova koji se takmiče u Europi ove sezone. Iako zvanična odluka još uvijek nije poznata, Marca ističe kako je UEFA odbila svaki argument koji su prezentirala novi vlasnici Milana.

Prema pravilima FFP-a, klubovi mogu napraviti dugogodišnji biznis plan kojim bi pokazali kako će se izbalansirati troškovi i prihodi, ali UEFA ne vjeruje planu koji su predstavili čelnici Milana. Plan se svodi na plasman u Ligu prvaka, a to je praktično nemoguć cilj za Milan ove sezone.

Milan će zbog toga vjerovatno biti izbačen iz Europe za sezonu 2018/2019. Milan je već u potrazi za novim vlasnikom nakon prevare Kineza Li Yoghonga, a nije isključeno ni da se u klub vrati Silvio Berlusconi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije