Kažnjen novi napadač hrvatske reprezentacije jer je udario srbijanskog igrača

Radiosarajevo.ba
Kažnjen novi napadač hrvatske reprezentacije jer je udario srbijanskog igrača
Screenshot / Livaja je utakmici nogom udario srbijanskog nogometaša Danka Lazovića

UEFA nije imala milosti i s četiri utakmice neigranja u Ligi prvaka kaznila je novog napadača hrvatske reprezentacije Marka Livaju, javljaju grčki mediji.

To je epilog incidenta nastalog po završetku utakmice između Livajinog AEK-a i mađarskog Vidi MOL-a.

Podsjećamo, Livaja je na toj utakmici nogom udario srbijanskog nogometaša Danka Lazovića nakon što je ovaj za vrat povukao njegovog suigrača Niklasa Hulta, a potom i odgurnuo Marka kada je stao u njegovu zaštitu.

Livaja je za taj potez bio kažnjen izravnim crvenim kartonom zbog kojeg će propustiti veći dio grupne faze Lige prvaka koju je njegov klub izborio u toj utakmici (1:1, ukupno 3:2). Nije samo Vatreni stradao u ovoj odluci, naime, ista je kazna određena i njegovom suigraču Helderu Lopesu koji je u istoj utakmici zbog nesportskog ponašanja isključen u 80. minuti.

Njih će se dvojica moći vratiti tek za posljednje dvije utakmice, one protiv Ajaxa i Benfice, a propustit će oba ogleda s Bayernom te gostovanje kod Holanđana i domaći dvoboj s Portugalcima.

Livaja je prošle sedmice debitirao za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici u Portugalu koja je završila 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije