UEFA ne prašta rasizam: Odbačena žalba Partizana

Radiosarajevo.ba
UEFA ne prašta rasizam: Odbačena žalba Partizana
Foto: Goal.com / UEFA

UEFA je danas odbila žalbu Partizana na kaznu zbog dešavanja na utakmici protiv Malatyaspora. Zbog toga će tribine ovog beogradskog kluba biti prazne na prvom meču grupne faze Evropske lige, piše portal SCSport.ba.

Partizan je kažnjen sa dvije evropske utakmice bez publike na svom terenu zbog rasističkih ispada navijača protiv turskog kluba u trećem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

Suspenzija je stupila na snagu već od duela sa Moldeom u play-offu.

UEFA bez milosti: Žestoka kazna za Partizan zbog rasizma

Uprava Partizana se žalila na kaznu, ali UEFA nije promijenila odluku. Momčad Save Miloševića će 19. septembra AZ Alkmar dočekati bez publike.

"Nakon usmenog saslušanja i argumenata koje su u Nionu izložili Milorad Vučelić, predsjednik Partizana i Vladimir Vuletić, potpredsjednik, a pred Vijećem sudija iz Holandije, Itlaije, Francuske i Grčke, Žalbeno vijeće je donijelo odluku o potvrđivanju prvostepene odluke. Problem recidivizma i izuzetno obiman prekršajni dosije koji naš klub ima, bili su najveća prepreka usvajanju žalbe", navodi se u objašnjenju Partizana.

Aktivirana je opcija Disciplinskog pravilnika o prisustvu gledala do 14 godina, članova Omladinske škole Partizana i škola fudbala širom Srbije, te će djeca moći prisustvuju i ovoj utakmici.

U grupi L su još Manchester United i Astana kada će Partizan moći računati na podršku navijača, podsjeća SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije