Juventus pregazio Udinese, Pjanić opet strijelac

Radiosarajevo.ba
Juventus pregazio Udinese, Pjanić opet strijelac
Juventus Miralema Pjanića gostovao je večeras na Dacia Areni u devetom kolu talijanske Serije A kod Udinesea. Slavili su gosti rezultatom 6:2.

Udinese je poveo u osmoj minuti susreta, a mrežu gostiju zatresao je Perica. Gosti su izjednačili u 14. minuti utakmice, a vlastitu mrežu zatresao je Samir nakon ubačaja Pjanića.

Šest minuta kasnije Juventus je došao do vodstva. Pogodio je Khedira nakon asistencije Cuadrada. Juventus je u 26. minuti utakmice ostao sa deset igrača na terenu. Dva žuta kartona dobio je Mario Mandžukić.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Udinese je izjednačio. Mrežu Juventusa zatresao je Danilo u 47. minuti. Ekipa iz Torina vratila je vodstvo nakon samo pet minuta igre. Dybala je asistent, a mrežu Bizzarrija trese Rugani.

Svoj drugi, a Juventusov četvrti pogodak na utakmici postigao je Khedira u 59. minuti utakmice. Nijemac je hat-trick kompletirao  u 87. minuti susreta, a konačnih 6:2 postavio je Miralem Pjanić u posljednjoj minuti utakmice. Rezultat se nije mijenjao do kraja, a Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta za Staru damu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije