"Udariše čovjeka": Zamalo linčovan sudija na bh. fudbalskom terenu, tuklo ga 20 ljudi

Radiosarajevo.ba
"Udariše čovjeka": Zamalo linčovan sudija na bh. fudbalskom terenu, tuklo ga 20 ljudi

Liga Tuzlanskog kantona bila je ovog vikenda jedno od najopasnijih fudbalskih pozornica u svijetu. Već smo izvijestili da je nedjeljni meč Druge lige Tuzlanskog kantona između Turije i Stjepan Polja prekinut nakon što je jedan gostujući navijač izvadio pištolj i počeo pucati. 

Istog dana desio je još jedan incidenta, ovaj put na utakmici Prve lige TK-a između FK Polet iz Palanke i FK Omazići 1937.

Nakon što je glavni sudija Husein Svrakić odsudio kraj utakmice u kojem je domaća ekipa poražena rezultatom 0:1 grupa od 20 huligana utrčala je u teren i fizički nasrnula na njega.

Zbog  zadobijenih povreda sudija Svrakić je kasnije zatražio pomoć u bolnici u Brčkom, a slučaj je prijavljen policiji.

"Sve do završetka utakmice bilo je normalno i uredno. Kada je glavni sudija dao znak za kraj utakmice, domaća publika je utrčala u teren i nasrnula na glavnog sudiju. Dvojica pomoćnika i ja stali smo u kućicu za rezervne igrače domaće ekipe nemoćni da pomognemo glavnom sudiji. On je bježeći po terenu došao do redara i nekoliko igrača domaće ekipe tražeći da ga zaštite. Međutim, među brojnim osobama na terenu nije se moglo vidjeti i zabilježiti ko želi da ga brani, a ko da tuče”, napisao je u svom izvještaju delegat utakmice Alija Aljkanović iz Gradačca.

U prebijanju sudije prema riječima očevidaca učestvovali su i pojedini fudbaleri domaće ekipe, konkretno golman.

"Sudija je bježao po terenu i nisu ga mogli uhvatiti sve dok ga nije udario i ošamutio golman na centru. Potom je 15-ak ljudi pretuklo sudiju, iako ga je nekoliko fudbalera pokušalo odbraniti", ispričao je za Mondo jedan od očevidaca.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije