Ubjedljiva pobjeda Željezničara protiv Širokog Brijega

Fena
Ubjedljiva pobjeda Željezničara protiv Širokog Brijega
Fudbaleri Željezničara pobijedili su ekipu Širokog Brijega s 2:0, u derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na stadionu ''Grbavica'' počela je otovorenom igrom oba tima, što je rezultiralo velikim brojem prilika s obje strane. Ipak, Željezničar je bio opasniji protivnik, čiji su igrači od samog početka utakmice igrali izrazito ofanzivno i stvarali prilike za pogodak.

Domaćin je sredinom prvog poluvremena imao odlične šanse nakon nekoliko vezanih ubačaja iz kornera. Prvo je glavom prijetio Nikolić, a nekoliko minuta kasnije Stevanović, međutim golman Širokog Soldo je odbranio njihove udarce.

U 37. minutu Željezničar dolazi do pogotka koji je nakon novog kornera postigao napadač Ivan Lendrić, na asistenciju raspoloženog Stevanovića. Minimalnim vodstvom Željezničara završeno je prvo poluvrijeme.

Širokobriježani su u drugom poluvremenu krenuli dosta ofanzivnije ka golu domaćina. Takva igra gostiju rezultirala je prilikama koje su propustili realizirati Crnov, Baraban i Wagner. Golman Željezničara Fejzić večeras je bio na visini zadatka.

Željezničar ubrzo uzvraća i kažnjava Široki za propuštene prilike. Igrao se 68. minut kada drugi gol za domaći tim postiže Nikolić i postavlja konačan rezultat derbija na ''Grbavici''.

Široki do kraja meča nije imao snage da dođe do izjednačenja ili da smanji rezultatsku prednost domaćina, a porazom od Željezničara nastavljena je rezultatska kriza ovog tima, koji nakon tri odigrana kola u novoj sezoni Premijer lige BiH, još nije uspio upisati pobjedu.

o

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije