U veličanstvenom ambijentu milanske La Scale FIFA izabrala najbolje

Radiosarajevo.ba
U veličanstvenom ambijentu milanske La Scale FIFA izabrala najbolje
Foto: EPA / La Scala u Milanu

U veličanstvenom ambijentu milanske La Scale FIFA je izabrala najbolje u 2019. godini. Nagrada za najboljeg fudbalera u prošloj sezoni otišla je u ruke fudbalera Barcelone  - Lionela Messija. 

Najbolja fudbalerka je Megan Rapinoe koja je vodila SAD do titule prvaka svijeta. 

Daniel Zsori, osvojio je nagradu "Puskaš" za najbolji pogodak prošle sezone koji je postigao u dresu Debrecena.

Nagradu za najboljeg trenera u prošloj sezoni po iznoru FIFA-e dobio je trener Liverpoola - njemački stručnjak - Jurgen Klopp. Nagrada za najbolju trenericu otišla je u ruke Jill Ellis, sada već bivšoj selektorki Sjedinjenih Američkih Država s kojima je 2019. osvojila titulu prvaka svijeta. Isto je napravila i 2015. godine. 

Nagrada za najboljeg navijača otišla je u ruke Silvije Grecco. Najbolja golmanica sezone je Sarri Van Veenendaal, dok je najbolji golman Alisson Becker.

Nagradu za Fair Play dobili su Marcelo Bielsa i Leeds United. Leeds je postigao pogodak dok je fudbaler Ville ležao povrijeđen, a potom je Argentinac iz Rosarija naredio svojoj ekipi da puste ekipu iz Birminghama da postigne pogodak.

Izabrana je i najbolja ekipa u 2019. godini: Alisson, De Ligt, Sergio Ramos, Van Dijk, Marcelo, Modrić, Frenkie De Jong, Mbappe, Hazard, Messi, Ronaldo.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije