U Sarajevu se gradi novi stadion Zmajeva: Pogledajte kako će izgledati BiH Arena

4
A. S.
U Sarajevu se gradi novi stadion Zmajeva: Pogledajte kako će izgledati BiH Arena
Foto: Reprezentacija.ba / Vizualizacija planiranog stadiona

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić zajedno sa Samirom Avdićem, kantonalnim ministrom kulture i sporta i Adnanom Džemidžićem, generalnim sekretarom NS BiH, u subotu su obišli lokalitet u Rajlovcu na kojem bi se trebao izgraditi nacionalni stadion sa svim potrebnim pratećim sadržajima.

Podsjetimo, predstavnici UEFA i FIFA u januaru su posjetili Nogometni savez BiH, a fotografije sa sastanka pokazale su da na zidovima prostorija u zgradi NSBiH već stoje slike novog stadiona reprezentacije BiH.

Stadion će se zvati BiH Arena. Bit će kapaciteta 30.000 mjesta i ispunjavat će uvjete za odigravanje svih UEFA i FIFA takmičenja.

Vizualizacija planiranog stadiona  - undefined

Foto: Reprezentacija.ba: Vizualizacija planiranog stadiona

Nezvanična informacija je da su UEFA i FIFA već potvrdile kako će pomoći ovaj projekt, ali da očekuju da lokalne vlasti osiguraju zemljište i projekat izgradnje, što su u Općini Novi Grad spremni učiniti kroz ustupljivanje zemljišta u naselju Halilovići.

Iz tog razloga se i dogodila posjeta gradonačelnika Skake, načelnika Efendića, te ministra Avdića i Džemidžića iz Nogometnog saveza BiH.

Kako smo saznali, stadion bi lokacijski bio u cijelini Sportskog centra “Safet Zajko” koji građanima Sarajeva već godinama nudi najraznovrsnije infrastrukturne sadržaje za rekreativni i profesionalni sport.

"Još se ne zna struktura finansiranja gradnje BiH Arene, kao ni same detalje projekta", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza BiH.

O realnim datumima izgradnje također se još ne govori, ali je zato osvanuo izgled BiH Arene, koju možete pogledati u prilogu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije