U klubu sa Jordanom, Peleom, Maradonom: Ronaldo dobio nagradu "Legenda Marce"

Anadolija
U klubu sa Jordanom, Peleom, Maradonom: Ronaldo dobio nagradu "Legenda Marce"
Foto: AA / Cristiano Ronaldo na dodjeli nagrada "Legenda Marce"

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo ovogodišnji je dobitnik nagrade "Legenda Marce" koju dodjeljuje španski sportski list "Marca".

Ronaldo je u obraćanju na ceremoniji kazao da mu ova nagrada mnogo znači u karijeri te da za njega predstavlja priznanje nakon uloženog truda i velikih uspjeha koje je postigao u Madridu.

Istakao je da mu je najveći uspjeh u karijeri osvajanje Europskog prvenstva 2016. godine sa reprezentacijom Portugala, dok je na pitanje da li mu više nedostaje Manchester United ili Real Madrid, kazao da mu nedostaju oba kluba, ali Real malo više.

"Grad Madrid mi je dao mnogo u nogometnom smislu, ali i u privatnom životu. Ovdje su mi rođena djeca. Imam posebnu ljubav prema Madridu", kazao je Ronaldo.

Dodao je kako mu svakako nije bilo lako nakon devet godina provedenih u Realu otići u Italiju i igrati za drugi klub.

"Uprkos svemu, prošla sezona je za mene bila sjajna u sportskom i individualnom smislu. Osvojio sam italijansku ligu i Ligu nacija s Portugalom", rekao je 34-godišnji Ronaldo.

Ispričao je da mu je najteži trenutak u karijeri bio kada je morao napustiti porodicu na ostrvu Madera u dobi od 10-11 godina i sam otići u Lisabon da igra nogomet.

Na kraju je još kazao da mu je cilj da naredne sezone s Juventusom osvoji Ligu prvaka. 

"Ali, to neće biti nimalo lako. Svi veliki klubovi žele ovaj trofej. Juventus je jedan od njih. Nadam se da ćemo na kraju mi biti pobjednici", kazao je Portugalac.

Ronaldo je na ceremoniji dodjele nagrada prisustvovao sa izabranicom Georginom Rodriguez, a nakon godinu dana susreo se i s predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

Nagradu "Legenda Marce", koja se dodjeljuje od 1997. godine, ranije su dobili i Michael Jordan, Pele, Carlos Sainz, Diego Armando Maradona, Rafael Nadal, Lionel Messi, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Luis Aragones, Vicente del Bosque i Ronaldo Nazario.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije