U Juventusu traže krivca: Pjanić je protiv Brescie morao odmarati

Radiosarajevo.ba
U Juventusu traže krivca: Pjanić je protiv Brescie morao odmarati
Foto: AA / Miralem Pjanić

Nakon što je stigla prva informacija da bi Miralem Pjanić mogao pauzirati najmanje 10 dana zbog povrede koju je zadobio protiv Brescie (2:0), u Juventusu je otvorena istraga da se vidi ko je kriv za povredu reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je duel protiv ovog kluba treba gledati s tribina. 

"Pjanić uopće nije trebao igrati protiv Brescie. On je trebao pauzirati nakon što je zbog povrede napustio meč Kupa Italije protiv Milana. Ko je krivac", piše ugledni Tuttosport, prenosi Fox Sports

Italijanski mediji pišu da će Bosanac prvo proći detaljne medicinske preglede kako bi se procijenila težina njegove povrede, te je skoro sigurno da će propustiti utakmicu protiv Lyona, gdje će Juventus za deset dana igrati protiv Olympiquea u sklopu prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Pogledajte dolazak Pjanića na ljekarski pregled:

"Bosanac je napustio teren vidno iznerviran, odmahujući glavom i razgovarajući s medicinskim osobljem Juventusa", dodao je ovaj dnevnik, koji pomno prati sva dešavanja u taboru najboljeg italijanskog kluba. 

S druge strane, i u Nogometnom savezu BiH su zabrinuti. Pjanić bi trebao biti važna karika u nastojanjima našeg tima da se domogne prvog Europskog prvenstva. 

Prema informacija do kojih smo došli iz NSBiH su se već raspitivali o povredi Pjanića i dobili su informaciju da je još rano za neke veće prognoze. 

Do meča sa Sjevernom Irskom ima više od mjesec. Susret je zakazan za 26. mart, 20.45 sati na Bilinom polju. Ako sve bude kako treba i ako oporavak Zmaja bude prema očekivanjima, neka razloga Duško Bajević da bude posebno zabrinut. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije