U FK Sarajevo danas sastanak i odluka, u FK Željezničar spremni ugostiti komšije

A. S.
U FK Sarajevo danas sastanak i odluka, u FK Željezničar spremni ugostiti komšije
Foto: FK Željezničar / Stadion Grbavica

Iako je jučer objavljeno da će Fudbalski kluba Sarajevo meč trećeg pretkola Europske lige, zbog neispunjavanja uvjeta 3. kategorije stadiona "Asim Ferhatović – Hase" igrati na Bilinom Polju, Bordo tim bi BATE Borisov ili Rosenborg mogao ugostiti na Grbavici.

Iz Bordo klub su danas ekskluzivno za Radiosarajevo.ba potvrdili da razmišljaju da ovaj meč, ipak, odigraju na Grbavici, a ne Bilinom Polju.

Ekskluzivno: Sarajevo protiv BATE Borisova ili Rosenborga igra na Grbavici?

Koševo ne ispunjava uslove: FK Sarajevo pronašao stadion za narednu europsku utakmicu

Navijači se pitaju: Kome smeta FK Sarajevo
 
Nakon ove informacije saznajemo da  će se danas sastati čelnici FK Sarajevo i da će definitivno utvrdili lokaciju odigravanja utakmice Europske lige. 
 
"Imat ćemo danas sastanak i, najvjerovatnije, donijeti odluku gdje se meč igra", potvrdili su iz FK sarajevo za naš portal.  
 
Prema informacijama sa Grbavice, u FK Željezničar su spremni ugostiti komšije s Koševa i izaći im u susret.
 
Podsjetimo, najbolje klasificirani stadioni u BiH su Bilino polje u Zenici, Grbavica u Sarajevu i Pecara u Širokom Brijegu.
 
To su stadioni treće kategorije i ispunjavaju uvjete za odigravanje utakmica trećeg kola kvalifikacija i play-offa UEFA Lige prvaka i Europske lige kao i kvalifikacionih reprezentativnih susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije