U fantastičnoj utakmici sa četiri gola, Tuzla City i Željezničar podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
U fantastičnoj utakmici sa četiri gola, Tuzla City i Željezničar podijelili bodove
Facebook / Tuzla City i Željezničar podijelili bodove

U veoma zanimljivoj utakmici Tuzla City i Željezničar podijelili su bodove odigravši 2:2Meč između dvije prvoplasirane ekipe Ppremijer lige BiH na Tušnju u potpunosti je opravdao epitet derbija.

Obje ekipe su otvorenog garda ušle u utakmicu i već na samom otvaranju, gledaoci su vidjeli pogodak. Bio je to sjajan prodor Nermina Crnkića, koji je u kaznenom prostoru prošao između dva fudbalera Željezničara i u 11. minuti matirao Erića za vodstvo domaćih.

No, svega četiri minute kasnije uslijedilo je izjednačenje. Odlično je po boku probio Pavić i uputio dobar centaršut, a siguran realizator je bio Krpić, koji je glavom zatresao mrežu Tuzla Cityja, piše SCSport.

Nakon tog trenutka Željezničar je nastavio stvarati šanse. Pogotovo se to odnosi na Ermina Zeca, čije pokušaje je čudesno odbranio Nevres Fejzić u dva navrata. Zatim su šanse propustili Sipović i Krpić, ostalo je 1:1 do poluvremena.

Gosti su nastavili dominirati i nakon odmora, ali nisu iskoristili nove prilike te je uslijedila kazna u 57. minuti. Nakon kornera odlično je reagovao Kojić te iskoristio bespotrebno istrčavanje Erića i postavio 2:1 za Tuzla City.

Željezničar je zatim još agresivnije krenuo u atake, što se isplatilo u 77. minuti kada je Krpić svoj drugi pogodak na utakmici postigao sa bijele tačke. Prethodno je Zlatković oborio Ramovića u šesnaestercu.

Do kraja susreta bolje šanse je imao domaći tim, naročito Vojo Ubiparip. U jednoj situaciji je šutirao glavom tik pored “pogrešne strane” stative, a u 90. minuti pogodio i prečku.

Ipak, ostalo je 2:2, remi je definitivno najpravedniji ishod u ovoj veoma zanimljivoj utakmici.

Rezultati by SofaScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije