U derbiju 11. kola Premijer lige BiH na Tušnju se sastaju Tuzla City i Željezničar

Radiosarajevo.ba
U derbiju 11. kola Premijer lige BiH na Tušnju se sastaju Tuzla City i Željezničar
AA / Ilustracija

Fudbaleri Tuzla Cityja i Željezničara danas će igrati derbi 11. kola Premijer lige BiH.

Drugoplasirani Tuzla City u srijedu je izgubio u gostima protiv Veleža, a upravo je Željezničar iskoristio taj kiks za preuzimanje prvog mjesta na tabeli, uvjerljivom pobjedom protiv Zvijezde 09 rezultatom 6:0. 

Trener Željezničara Amar Osim jučer je rekao da bi bio zadovoljan remijem, jer bi njegov tim s bodom ostao na čelu tabele, "osim ako Sarajevo ne pobijedi sa 10 razlike".

"Igramo protiv ekipe koja je druga na tabeli i koja je imala težak raspored i opet je skupila 20 bodova. Tuzlu treba smatrati kao konkurenta. Zasluženo su tu gdje jesu. Oni ono što rade, rade kako treba", kazao je Osim. 

Trener Tuzlaka Milenko Bošnjaković očekuje težak i borben meč. 

"Susret sa Željezničarom će biti sasvim drukčiji u odnosu na meč protiv Veleža, jer je u pitanju jedan od naših najboljih timova. Imamo veliki respekt i poštovanje za ekipu Amara Osima, ali imamo svoje kvalitete. Igrat ćemo hrabro, muški, motivirano, pa neka pobijedi bolji", rekao je  Bošnjaković.

Danas se sastaju još Zvijezda 09 - Radnik, te Čelik i Sloboda, ekipe koje će večeras pokušati prekinuti niz loših rezultata i dva uzastopna poraza. 

U nedjelju su na raspredu tri meča. Sarajevo gostuje ekipi Mladosti, Zrinjski na "Bilinom polju" dočekuje Široki Brijeg, a Borac će u Banjoj Luci odmjeriti snage s Veležom. 

Raspored susreta:

Subota:

Tuzla City - Željezničar (16.00)

Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina (16.00)

Čelik - Sloboda (19.00)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije