U 15 sati odluka o Mostaru i Širokom: Prijeti li Zrinjskom suspenzija stadiona?

A. S.
U 15 sati odluka o Mostaru i Širokom: Prijeti li Zrinjskom suspenzija stadiona?
PrtScr / Džakmić povrijeđen prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Radivojom Lazarevićem, danas je u 15 sati zasjedati u Sarajevu, gdje bi na sastanku trebala donijeti odluku u vezi incidenata u Mostaru i Širokom Brijegu.

Podsjetimo, nakon završeka utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru između HŠK Zrinjski – FK Sarajevo (2:2), povrijeđen je pomoćni trener Bordo tima Muhamed Džakmić, prilikom čega je zadobio potres mozga i izgubio svijet.

Oglasili se iz FK Sarajevo nakon skandaloznog incedenta u Mostaru

Haos u Mostaru: Navijači gađali igrače Sarajeva kamenjem, trener prebačen u bolnicu

Horde zla poslale otvoreno pismo javnosti i Savezu: Do kada?

Džakmić je prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, dok je koordinator sportskog segmenta u FK Sarajevo Emir Hadžić pogođen flašom. 

Disciplinska komisija će danas razmatrati i ponašanje publike na utakmici Široki Brijeg – Mladost.

“Ući ćemo u proceduralna rješavanja na današnjem sastanku, a ova dva slučaja sun am prioriteti. Ovo je teška i neprijatna priča, kojoj se jednom za uvijek mora stati u kraj”,  kazao je Lazarević za Radiosarajevo.ba.

Iskusni Lazarević, koji je po profesiji advokat, za naš portal je iznio svoj stav da Disciplinska komisija, na čijem je čelu, mora biti rigoroznija kod određivanja kazni.

Na naše pitanje da li se danas može očekivatui odluka o suspenziji stadiona Pod Bijelim Brijegom, Lazarević  to nije mogao potvrditi.

“Analizirat ćemo prvo šta su u svoje zapisnike naveli sudije, delegate i kontrolori na utakmici. Rano je da o tome govorimo”, dodao je Lazarević.

Mi smo kontaktirali i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje nam je naš izvor kazao da u ovom MUP-u nisu poduzeli ništa po pitanju incidenata Pod Bijelim brijegom.

“Pripadnici MUP-a HNK su odgovorni za sve što dse dogodilo izvan stadiona, a s obzirom na to da je nogometaš Sarajeva pogađen na travnjaku, organizator je odgovoran za sve incidente. Moguće je da će biti pokrenuta istraga, ali tek nakon što Nogometni savez BiH bude od nas to tražio”, kazao je blizak izvor portalu Radiosarajevo.ba iz MUP-a HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije