Almir Turković se oporavlja nakon infarkta: Iz FK Sarajevo me se rijetko sjete

A. S.
Almir Turković se oporavlja nakon infarkta: Iz FK Sarajevo me se rijetko sjete
Facebook / Emir Obuća i Almir Turković

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Almir Turković se više od 10 mjeseci oporavlja od infarkta. 

Turkoviću, koji je za Zmajeve odigrao 11 susreta, pozlilo je 13. marta 2019. prije treninga kadeta Sarajeva, te je tada hitno operisan. 

Deset mjeseci kasnije osjeća se bolje, a redovan je na rehabilitaciji u Fojnici, gdje se i trenutno nalazi. 

"Stigao sam početkom sedmice i ostat ću u Fojnici do kraja januara. Moram kazati da mi je ovdje lijepo, paze me svi, a uslovi za rehabilitaciju su fantastični. Da srećom nikada ovdje nisam došao, ali kada sam već tu, nemam nikakvih primjedbi", kazao je Turković za Radiosarajevo.ba.

Kaže da ga iz FK Sarajevo rijetko nazovu. Za njih je zaboravljen, iako je čak u četiri navrata nosio dres prvaka Bosne i Hercegovine. 

"Zovnu me iz Hajduka, iz Željezničara, Osijeka, ali iz Sarajeva zaista rijetko. Zaboravili su me, ali ne zamjeram nikome. Zemlja se i dalje okreće...", okrenuo je na šalu popularni Zeka.

Prati scenu u Premijer ligi. Kaže da ga ne iznenađuje što je liga u BiH na 95. mjestu od ukupno 100 rangiranih prvenstava svijeta. 

"Ma, tu nema nikakvog pomaka, kvalitete, zbog toga nam se i dešava da smo u rangu sa Kosovom, Beninom, Ruandom, Ugandom i Panamom. Neko će se na sve ovo nasmijati, ali je žalosno",  priča nam Turković.

Kada je spomenuo Hajduk, zanimalo nas je da li prati situaciju u Splitu.

"Naravno, svaki dan čitam vijesti iz Hajduka. nešto se pomjera u Splitu i to me raduje. Čitam stigao je Nihad Mujakić iz FK Sarajevo. Mujakić je jako dobro igrao u Sarajevu i nadam se da će se uspjeti nametnuti u Hajduku. I prošle godine su Bili htjeli dovesti Mujakića. Čuo sam da je tu i Hamza Čataković, ali njega zaista ne znam... No, kada je tu, vjerujem da je dobar igrač", kazao je Turković za Radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije