Turci javljaju, gotovo je, Višća postaje član velikana

Radiosarajevo.ba
Turci javljaju, gotovo je, Višća postaje član velikana
EPA / Edin Višća

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća gotovo sigurno će postati novi član Fenerbahcea, sa kojim će potpisati ugovor čim okonča aktuelna sezona, javili su danas mediji u Turskoj.

Višća je nedavno proglašen i najboljim igračem turske Superlige za aktuelnu sezonu u kojoj će pokušati sa svojim Basaksehirom osvojiti titulu prvaka ove zemlje.

Njegova ekipa bila je ubjedljivo prva na tabeli, ali je u posljednjih pet kola prosula veliku prednost i sada je na drugom mjestu s istim brojem bodova kao velikan Galatasaray.

Sa 14 postignutih golova i 12 asistencija na svom kontu Višća je ove sezone vodio Basaksehir do odličnih rezultata. Sada se u ovom klubu nadaju da će u direktnom okršaju sa "Galatom" opet biti prevaga i donijeti prvu titulu klubu.

Jedan od velikana turskog fudbala igra sezonu za zaborav, a u Fenerbahčeu vjeruju da će im baš Višća i njegov saigrač iz veznog reda Irfan Kahveci pomoći da se ponovo uključe u utrku za naslov prvaka.

Mediji u Turskoj javljaju da bi Fener za Višću trebao platiti 10 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije