Tudor o Dijamantu govorio biranim riječima: Džeko je šampion i sjajan napadač

Radiosarajevo.ba
Tudor o Dijamantu govorio biranim riječima: Džeko je šampion i sjajan napadač
Foto: AS Roma / Edin Džeko
Edin Džeko je donio veliku pobjedu Romi u 32. kolu italijanske Serije A. Na Olimpicu sa 1:0 nadigran je Udinese, a sa nova tri boda Rimljani su nastavili borbu za Ligu prvaka.

Rimljani ni u ovoj utakmici nisu briljirali. Gosti su bili tvrd orah, a generalno imali su i svoje šanse. Najbolju je propustio De Maio sredinom drugog dijela kada je pogodio stativu.

Džeko konačno pogodio na Olimpicu za veliku pobjedu Rome

Kazna je stigla ubrzo. Igrala se 68. minuta kada je Dijamant uspješno izbjegao ofsajd zamku i prizemnim udarcem matirao Mussoa za veliko slavlje na Olimpicu.

S ovim golom Džeko je proglašen i za igrača utakmice. 

Udineseu je ovo bio prvi poraz  otkako je za kormilo sjeo Igor Tudor.

Nakon utakmice trener Udinesea imao je samo riječi hvale.

"Džeko je šampion. Sviđa mi se kako igra. Sjajan je napadač", rekao je Tudor. 

Tudor je drugi put preuzeo Udinese 20. marta i debitirao je pobjedom protiv Genoe sa 2-0. U idućem kolu Udinese je pod njegovim vodstvom odigrao 1-1 na San Siru protiv Milana, da bi prošlog vikenda porazio Empoli sa 3-2. Odličan start hrvatskog stručnjaka zaustavila je Roma.

"Razočaravajuće je što smo primili gol u prilično čudnim okolnostima jer su moji igrači jednostavno stali i ja iskreno ne znam zašto", izjavio je hrvatski trener nakon utakmice za Sky Sport Italia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije