Tuča u Fudbalskom savezu u Banjoj Luci, ima uhapšenih

Radiosarajevo.ba
Tuča u Fudbalskom savezu u Banjoj Luci, ima uhapšenih
Reprezentacija.ba / Foto: Damir Hajdarbašić

MUP RS-a danas je u Banjoj Luci uhapsila jednu osobu zbog tuče u prostorijama Fudbalskog saveza RS-a.

"Policijski službenici PU Banja Luka postupili su po prijavi i uhapsili jednu osobu. Preduzimaju se mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja i kvalifikacije krivičnog djela", navedeno je iz PU Banja Luka.

O ovom incidentu danas je za Mondo.ba govorio i predsjednik FSRS Mile Kovačević, a njegova izjava otkriva i učesnike u incidentu zbog kojeg je morala intervenisati policija.i

Name, fudbalski radnici u RS-u, predvođeni predsjednikom Borca Vicom Zeljkovićem, inače sestrićem člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, nastoji smijeniti aktueltnog predsjednika FSRS sa te funkcije.

"U toj pravnoj utakmici, pobijediće stručniji, pametniji i sposobniji, tu nema nikakvih problema. Ali, pogledajte te “nosioce promjena”, čiji je predstavnik Novak Damjanović u prostorijama Saveza napao fizički generalnog sekretara Gorana Ćejića. Policija ga uhapsila i odvela! Što o tome ne pričate, da ti što donose promjene, rade i takve stvari", kazao je Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije