Tri mjeseca do Svjetskog prvenstva stadion u Samari nije gotov

AA
Tri mjeseca do Svjetskog prvenstva stadion u Samari nije gotov
Foto: EPA / Stadion u Samari još nije završen
Ostalo je nešto manje od tri mjeseca do početka Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, a stadion u Samari još uvijek nije gotovo. Ono što brine predstavnike Svjetske fudbalske federacije (FIFA) jeste da je ostalo još jako puno posla.

Stadion Samara, koji je jedan od 12 na kojima bi se trebale igrati utakmice Svjetskog prvenstva i čiji je kapacitet 45.000 mjesta, još uvijek nema postavljen travnjak. Najveći problem za postavljanje travnjak predstavlja hladno vrijeme, koje vlada u Rusiji uprkos činjenici da je došlo proljeće.

“Očigledno očekujemo napredak radova na stadionu. Još uvijek je neophodno uraditi veliki posao da bi stadion bio gotov do kraja aprila“, kazao je Colin Smith, šef za takmičenja i događaje u FIFA-i.

Ukoliko stadion ne bude završen do kraja aprila to bi moglo ograničiti mogućnost FIFA-e da provede neophodno testiranje stadiona i postavi opremu za Svjetsko prvenstvo.

Mundijal u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula ove godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije