Trenutak koji je prelomio utakmicu u korist Sarajeva dogodio se prije golova Bordo tima

Radiosarajevo.ba
Trenutak koji je prelomio utakmicu u korist Sarajeva dogodio se prije golova Bordo tima
Foto: EPA / Atalanta - Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo ostvario je sinoć veliki rezultat u talijanskom gradu Reggio Emilija. Izabranici Husrefa Musemića odigrali su fantastičnih 2:2 na stadionu Mapei protiv Atalanta u prvom susretu drugog pretkola Europske lige.

Bordo tim je iz dva prekida primio golove u prvom poluvremenu. Dva štopera Atalante najbolje su se snašla u šesnaestercu Bojana Pavlovića i pogodili mrežu ekipe s Koševa. Činilo se nakon prvih 45 minuta i golova Toloia i Mancinija da je samo pitanje s kojom razlikom će slaviti Talijani.

Atalanta je bolje otvorila i drugo poluvrijeme. Redale su se prilike pred golom Sarajeva. Barrow je potpuno neometan u 55. minuti katastrofalno šutirao s deset metara od gola Bordo tima. Samo dvije minute kasnije Zapata je oči u oči s Pavlovićem, ali srbijanski golman sjajno interveniše.

Međutim, trenutak koji je prelomio utakmicu dogodio se u 59. minuti utakmice. Svi na stadionu Mapei, ali i pored malih ekrana vidjeli su loptu u golu Sarajeva. Svi osim Pavlovića. Barrow je na drugoj stativi pronašao usamljenog Gosensa koji šutira s peterca, a golman Bordo tima sjajnom odbranom nogom spašava mrežu ekipe s Koševa.

Da je u tom trenutku Atalanta došla do trećeg gola, vjerovatno ne bi bilo povratka za Sarajevo. Od tog trenutka Bordo tim je zaigrao mnogo bolje, rezervista Handžić je pogodio u 67. minuti, a Šišić pet minuta kasnije za veliko slavlje Bordo nacije, puno Koševo u revanšu i fudbalski spektakl kakvi su prijeko potrebni Bosni i Hercegovini.

Uživajte još jednom u maestralnoj intervenciji Bojana Pavlovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije