Trener Rome oduševljen Bh. dijamantom: Džeko je temelj tima, sjajan je igrač

J. M.
Trener Rome oduševljen Bh. dijamantom: Džeko je temelj tima, sjajan je igrač
Arhiv / Edin Džeko

U utakmici 4. kola italijanske Serije A fudbaleri Rome pobijedili su u gostima Bolognu 2:1. Pogodak odluke na Stadionu Renato Dall'Ara postigao je bh. reprezentativac Edin Džeko koji je u 94. minuti glavom zatresao mrežu.

Bravo, Bh. dijamantu: Edin Džeko donio pobjedu Romi u 93. minuti

Uspjeh Rome je tim veći što su fudbaleri "Vučice" u finiš utakmice ušli s igračem manje nakon drugog žutog kartona i isključenja Mancinija. U centru pažnje bio je Bh. dijamant koji je za klupski portal izjavio da je pobjeda tim slađa što je ostvarena u takvim okolnostima.

dzeko_bologna_01.jpg - undefined

Foto: AS Roma

"Bila je to teška utakmica kao i uvijek u Bologni, protiv jake ekipe. Mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Džeko.

Gol za pobjedu došao je u trenutku kada je Roma imala igrača manje.

"Vjerovali smo do kraja u pobjedu, dobro smo stajali s čovjekom manje. Čak i prije gola imao sam dobru šansu. U cjelini, odigrali smo dobru utakmicu", ocjenjuje kapiten bh. reprezentacije.

Paulo Fonseca, trener Rome, bio je također zadovoljan igrom i rezultatom. Novinari su ga pitali da prokomentira nasmijanog Džeku, što je velika promjena u opdnosu prošlu sezonu.

"Svi su sretni, a ne samo on. Ekipa je zadovoljna rezultatom i onim kako smo igrali. Džeko je temelj ovog tima, sjajan je igrač. Drago mi je što je Edin motiviran i sretan. Previše nam je važan, zaista vjerujem u njega", rekao je Fonseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije