Trener Rome: Džeko je proveo na terenu onoliko koliko je mogao

Radiosarajevo.ba
Trener Rome: Džeko je proveo na terenu onoliko koliko je mogao
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Edin Džeko

Edin Džeko se u posljednje vrijeme borio sa gripom i visokom temperaturom i propustio je nekoliko treninga Rome, tako da nije bio spreman zaigrati protiv Intera od prve minute.

Derbi na Giuseppe Meazzi: Roma odoljela lideru, Džeko igrao od 68. minuta

U prvoj utakmici 15. kola italijanske Serije A, Inter i Roma podijeli su bodove igrajući 0:0. Meč na stadionu Giuseppe Meazza prošao je u dominaciji Intera, ali puleni Antonia Contea nisu uspjeli savladati golmana Rome Mirantea. Ni Rimljani nisu bili bez šansi pa se ne može reći da su nezasluženo osvojili bod.

Rimska Vučica je odigrala veoma loše u napadu protiv Nerazzurra, a sigurno da je glavni razlog za to neigranje bosanskohercegovačkog napadača.

“Džeko nije bio spreman odigrati svih 90 minuta. Njegovo neigranje se itekako osjetilo. Proveo je na terenu onoliko koliko je mogao”, rekao je trener Rome, Paulo Fonseca, prenosi Scsport.

Ipak, na golu je bio raspoložen Mirante i Roma je uspjela barem odbraniti svoj gol i na kraju doći do boda protiv Intera na Giuseppe Meazzi (0:0).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije