Trener Quique Setien već ušao u historiju Barcelone

Radiosarajevo.ba
Trener Quique Setien već ušao u historiju Barcelone
Foto: EPA-EFE / Messi slavi gol protiv Granade

Prva utakmica i odmah rekord! Quique Setien je na svom debiju na klupi Barcelone proslavio minimalnu pobedu protiv Granade (1:0), ali je zato već ušao u anale kluba sa Nou Campa.

Barca je na ovoj utakmici imala čak 1.005 pasova, što je više nego ikada do sada na nekom meču.

Barcelona: Otišao Ernesto, stigao Quique

Quique Setien novi je trener Barcelone! Ernesto Valverde u ponedjeljak je odradio zadnji trening, predsjednik Josip Maria Bartomeu nakon treninga obavijestio je Valverdea da je bivši trener. Odluka je očekivana, čelnici Barcelone više nisu mogli nazad nakon što su počeli tražiti novog trenera nakon ispadanja u polufinalu španjolskog Supercupa.

Vidjelo se od prvog minuta da Setien insistira na posjedu lopte i strpljivom traženju rupe u gostujućem bunkeru, koji je srušen tek 15 minuta prije kraja, kada je Granada ostala sa igračem manje. Strijelac gola bio je naravno - Messi.

Ovaj broj pasova je ujedno i drugi najveći u historiji nogometa. Jedini tim koji je bio uspješniji je Bayern Munchen, koji je u martu 2014. godine ostvario 1.033 dodavanja protiv Herthe. Trener Baavara je bio Pep Guardiola.

I na trećem mestu vječne liste je Barcelona, koja je imala 988 pasova protiv Levantea u maju 2011. godine, potom slijedi Manchester City sa 979 dodavanja protiv Basela u martu 2018. i 942 protiv Swanseaja u aprilu iste godine.

Ponovo, dakle, Guardiola...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije