Trener BATE Borisova otkrio čega se pribojava sutra protiv FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Trener BATE Borisova otkrio čega se pribojava sutra protiv FK Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Aleksey Baga

Trener bjeloruskog BATE Borisova Aleksey Baga održao je press konferenciju pred sutrašnji revanš susret trećeg pretkola Europske lige protiv Sarajeva.

Osiguran direktan prijenos utakmice BATE Borisov - Sarajevo

BATE Borisov je u dobroj situaciju za prolaz u play-off s obzirom da su u prvom susretu u Zenici slavili rezultatom 1:2.

No, uprkos tome, Baga smatra kako još ništa nije odlučeno te da njegova ekipa neće lagano ući u utakmicu.

“Ako želimo proći dalje, moramo zaboraviti na rezultat iz prve utakmice. Ishod će biti odlučen u Borisovu. Očekuje nas teška utakmica, a praksa u svim evropskim kupovima pokazuje da su druge utakmice beskompromisnije sa više postignutih pogodaka. Sutra sve počinje ispočetka”, oprezan je Aleksey Baga.

Na pitanje šta je najveća opasnost po njegov tim, on je odgovorio:

“Sarajevo ima igrače koji su igrali u drugim zemljama. Njihovi igrači su prilično dobri tehnički. Antropometrija im je zavidna čak i bez Ahmetovića, kojeg sam upoznao nakon prvog meča i pričao sa njim”, kaže on.

On je kazao kako još uvijek ne razmišljaju o eventualnom dvomeču sa Astanom, ali nije želio ni otkriti sastav za sutrašnju utakmicu.

Susret BATE Borisova i Sarajeva igra u četvrtak od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije