Trener BATE-a pred utakmicu sa Sarajevom: Razmišljamo samo o pobjedi

Fena
Trener BATE-a pred utakmicu sa Sarajevom: Razmišljamo samo o pobjedi
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Aleksey Baga

Bjeloruski prvak BATE Borisov, pred večerašnji trening na zeničkom Stadionu Bilino polje, održao je pres-konferenciju na kojoj je o sutrašnjoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv bh. prvaka Sarajeva govorio trener Aleksey Baga.

„Od prošle nas je godine napustilo nekoliko igrača, koji su otišli u neke druge klubove i druge države,  ali, ni novi sastav nije ništa slabiji nego onaj prošle godine“, smatra Baga, koji je istakao da je zadovoljan uslovima na zeničkom stadionu.

Koliko znam, ovaj stadion ima dugu nogometnu istoriju i bit će lijepo igrati na njemu, kazao je Baga.

On, kaže, ne želi ni razmišljati o mogućem neuspjehu protiv Sarajeva. Naravno, ističe, kao i za bilo koji poraz, njihova bi javnost bila reazočarana.

„Ali, ne razmišljamo o porazu“, poručio je Baga. BATE je zadnjih 13 sezona uzastopno prvak svoje države, a ukupno imaju 15 titula prvaka Bjelorusije. Prvi put gostuju u Bosni i Hercegovini.

„Gledali smo nekoliko mečeva i dobro izanalizirali sastav Sarajeva. Generalno, nije nam prvi put da igramo na ovim prostorima.Igrali smo u Beogradu. Bit će nam drago da igramo protiv Sarajeva“, kazao je Baga.

Sarajevo je, istakao je on, jak i dobro izbalansiran tim, čiji je trener Husref Musemić legenda bh. nogometa.

Većih problema oko sastava, istakao je Baga, nemaju. Nedostaje im samo Egor Filipenko, koji je povrijeđen i ostao je u domovini. 

BATE je kvalifikacijama za Ligu prvaka u 1. predkolu eliminisao poljski Piast, kojeg su, nakon 1:1 na svom terenu, savladali u gostima s 2:1, dok ih je u 2. pretkolu izbacio norveški Rosenborg. Kući su bili dobili s 2:1, ali su u gostima izgubili s 2:0 te ispali.

Mogući sastav BATE Borisova: Cichkan- Rios, Simović, Volkov, Filipović- Yablonski, Baga, Dragun- Touminen, Stashevich, Skavysh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije