Trebao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, pa preko noći izabrao Srbiju

Radiosarajevo.ba
Trebao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, pa preko noći izabrao Srbiju
Foto: Privatni album / Đorđe Despotović

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković iznenadio je sportsku javnost u našem susjedstvu pozivanjem Đorđa Despotovića u reprezentaciju.

Visoki napadač poslije odličnih partija u Rusiji, u dresu Orenburga, dobio je poziv selektora Srbije, spreman da za nacionalni tim debituje u 27. godini života protiv Luksemburga (14. novembar) i Ukrajine, tri dana kasnije.

"Iznenadio me je poziv! Ali, sam se potajno nadao, jer stvarno imam dobru sezonu. Pozvao me je selektor Ljubiša Tumbaković i rekao mi da me prati već duži period. Ne mogu vam opisati, kako sam se u tom trenutku osećao... Fenomenalno je blaga reč", u dahu je izgovorio za Kurir Đorđe Despotović.

Onda je nastavio:

"Stvarno sam uzbuđen i taj osećaj me drži danima. Ovo je kruna karijere, na spisku sam reprezentacije, dobiću priliku da obučem dres Srbije".

Zanimljivo, Despotović je bio i na meti Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ljudi iz NSBiH pratili su igre Đorđa Despotovića, jer ima rodbinske veze u Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj.

"Pratili su me još dok sam igrao u Astani i tada je bilo nekih kontakata. Onda sam se povredio... Moj san je bila samo reprezentacija Srbije. Opet, ne mogu, a da ne kažem da deo mog srca uvek kuca za Republiku Srpsku", objasnio je Despotović za Kurir. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije