Trebali su mu amputirati nogu, a sinoć sa dva gola srušio Real

Radiosarajevo.ba
Trebali su mu amputirati nogu, a sinoć sa dva gola srušio Real
PrtScr / Santi Cazorla tačno 636 dana nije kročio na teren

Godina 2019. je počela, a već imamo nogometnog junaka. Riječ je o Santiju Cazorli, nogometašu Villareala koji je prošao devet operacije, tokom kojih je ostao bez osam centimetara tetive noge, a sinoć je zaustavio Real Madrid (2:2) sa dva gola.

U 34. godini života, Cazorla se vratio u španski klub iz Arsenala, gdje mu je prijetila amputacija noge, jer tačno 636 dana nije kročio na teren.

U to vrijeme ljekari koji su vrši nadzor nad njegovom povredom govorili Cazorli da “može biti sretan ako će moći opet hodati sa sinom po dvorištu”.

Cazorli su, dok je igrao u Arsenalu, pukle kosti članka. Umjesto brzog povratka na teren ima je čak devet operacija Ahilove tetive.

“Zbog bola u tetivi, koji osjećam već nekoliko dana, moramo opet na operaciju. Moram odgoditi najavljeni povratak na teren, održati entuzijazam i motivaciju kako bih se vratio i uživao u nogometu, mojoj najvećoj strasti”, govorio je tada Cazorla.

Santi se sinoć vratio na velika vrata. Preživio je sve noćne more i sa dva gola zaustavio Real Madrid (2:2) u zaostaloj utakmici La Lige.

Pogledajte kako je izgledala Santijeva unakažena desna noga:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije