Transfermarkt: Ko ima najskuplju ekipu u BiH, a ko u regionu

A. S.
Transfermarkt: Ko ima najskuplju ekipu u BiH, a ko u regionu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Čelik

Fudbalski klub Sarajevo ima najskuplju ekipu u BH Telecom Premijer lige. Na najnovijoj listi, na prema Transfermarktu, tim s Koševa vrijedi 9,28 miliona eura i ubjedljivo je najskuplji tim u Bosni i Hercegovini.

Na drugom mjestu je Zrinjski iz Mostara čija ekipa vrijedni 7,5 miliona eura, dok je treći Željezničar sa vrijednošću od 6,7 miliona eura.

Transfermarkt je rangirao i deset najskupljih ekipa u Premijer ligi.

Na četvrtom mjestu je Široki (6,33), dok je peta Sloboda (4,4). Od ostalih ekipa iz Premijer lige visoko kotira Mladost iz Doboja kod Kaknja – čija je ekipa procijenjena na 4,28 miliona eura.

Željezničar - Sloboda - undefined

Foto: FK Željezničar: Željezničar - Sloboda

Na sedmom mjestu je Radnik iz Bijeljine (4,15), dok je osma Zvijezda 09 (3,55). Posljednja dva tima u deset najskupljih iz Premijer lige BiH su Tuzla City (3,5) i Čelik (3,4 miliona eura).

U regionu je također došlo do promjene. Uspjeh Dinama u Ligi prvaka donio je i do promjene na čelu. Tim iz Zagreba sada vrijedi 72,4 miliona eura i skuplji je od svih 12 ekipa BH Telecom Premijer lige BiH zajedno.

Isto se može kazati za Crvenu zvezdu koja je sada druga u regionu sa vrijednošću od 52,1 milion eura.

Od ostalih velikih timova iz regiona, recimo da Rijeka vrijedi 25,3 miliona eura, Hajduk 24,6 miliona eura, a Partizan 24,5 miliona eura.

Top 10 najskupljih klubova Premijer lige

Sarajevo 9,28 miliona eura

Zrinjski 7,5 miliona eura

Željezničar 6,7 miliona eura

Široki 6,33 miliona eura

Sloboda 4,4 miliona eura

Mladost 4,28 miliona eura

Radnik 4,15 miliona eura

Zvijezda 3,55 miliona eura

Tuzla City 3,5 miliona eura

Čelik 3,4 miliona eura

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije