Transferi 2018. godine: Meksički klub najavio Edina Džeku kao veliko pojačanje

Radiosarajevo.ba
Transferi 2018. godine: Meksički klub najavio Edina Džeku kao veliko pojačanje
Meksički klub Monterrey svojim navijačima najavio je kako će naredne godine dovesti brojna velika pojačanja u svoju sredinu, a među imenima koja se spominju kao pojačanja nalazi se i ime bh. reprezentativca Edina Džeke.

"Više nije iznenađenje da Monterrey dovodi igrače velike kvalitete. To se događa nakon što su ispali iz Lige MX, zbog čega čelnici kluba traže pojačanja u ofanzivnoj liniji, a pojačanja su jasna Edin Džeko i Rodolfo Pizarro", navodi meksički magazin Elmercurio.

Oni ističu kako je Džeko sa 234 gola u europskim takmičenjima napadač koji bi mogao donijeti kontinuitet u ofanzivi ovog kluba, a posebno im je važna i činjenica da je postigao i 52 gola u 87 nastupa za Zmajeve.

"Njegove dobre sezone u Wolfsburgu katapultirale su ga u vrh nogometnog svijeta, pa iako je, sa 31 godinom, poprilično star, on nastavlja svoju "šetnju" Starim kontinentom", navodi se u meksičkim medijima.

Pored Džeke, kao veliko pojačanje najavljen je i Rodolfo Pizarro, a prema najavama oba igrača trebali bi stići u Meksiko tokom 2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije