Top vijest u Italiji: Trener tjera Dijamanta, već ove zime napušta Romu?

0
Radiosarajevo.ba
Top vijest u Italiji: Trener tjera Dijamanta, već ove zime napušta Romu?
Foto: Printscreen / Naslovnica Corriere dello Sport/Arhiv

Paulo Fonseca je na jučerašnjoj konferenciji za medije pred meč sa Spezijom izjavio kako Edin Džeko neće biti spreman za meč, a ubrzo su počele špekulacije da je došlo do sukoba između njih dvojice.

Sada mediji i otvoreno tvrde da Fonseca želi da otjera Džeku, a to je udarni naslov italijanskog lista Corriere dello Sport. “Fonseca caccia Dzeko”, piše na naslovnici novina.

U tekstu pod pomenutim naslovom navodi se kako je odnos Džeke i Fonsece došao do tačke nakon koje nema povratka, te da će Džeko već ove zime spakovati kofere i napustiti Romu.

Naslovnica Corriere dello Sport - undefined

Foto: Printscreen: Naslovnica Corriere dello Sport

Podsjećamo, Džeko je na pretposljednjem treningu Vučice ispred svojih saigrača kao kapiten razgovarao s Fonsecom i tražio povratak Gianluce Gobara na posao, pošto je tim menadžer Rome otpušten nakon amaterske greške Vučice na meču Kupa i izvršenog većeg broja izmjena od dozvoljenog, prenosi scsport.ba.

Edin Džeko - undefined

Foto: EPA-EFE: Edin Džeko

Corriere tvrdi da sukob Džeke i Fonsece datira čak i od ranije, odnosno još od prošle sezone i utakmice Rome protiv Seville u Evropskoj ligi.

Saigrači su podržali Džeku i jučer su odbili trenirati, te su umjesto toga nekoliko sati razgovarali sa Fonsecom. Corriere piše da je Džeko izgubio bitku s trenerom Fonsecom i da će morati napustiti klub. Najvjerovatnije će se za početak raditi o posudbi, a potom na ljeto i definitivnom transferu…

Današnji susret Rome i Spezija u ponudi je sportske kladionice MOZZART

Kvota na pobjedu Rome je 1.58, a Spezija 6.00. Kvoza za remi je 4.00

Kompletnu ponudu pogledajte na OVOM LINKU.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije