Toni Jović, fudbaler koji je spasio golmana Radnika: Nisam paničario

F. Z.
Toni Jović, fudbaler koji je spasio golmana Radnika: Nisam paničario
Foto: Hercegovina.info / Toni Jović i Mladen Lučić
Mostarski Zrinjski u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom stadionu Pod Bijelim brijegom nije uspio upisati trijumf protiv bijeljinjskog Radnika, ali je dobio novog ljudskog heroja.

Fudbaler Zrinjskog Toni Jović postao je junak nakon jedne reakcije poslije duela s golmanom Radnika Mladenom Lučićem. U žaru borbe sudarili su se fudbaler Mostaraca i golman Bijeljinaca, a čuvar mreže Radnika ostao je nepomično ležati na zemlji.

"Desio se taj jedan duel u kojem smo se sudarili on i ja. Osjetio sam da je to bio jak sudar. Ja sam se nekako okrenuo na bok i udario sam u njega kukom. Vidio sam da se sageo i pretpostavio sam da je on dobio najteži udarac, jer je duel stvarno bio jak. Shvatio sam da je dobio udarac u glavu i onda sam vidio da je na podu i da leži u čudnom položaju. Pretpostavio sam da je pao u nesvijest. Vidio sam mnogo takvih situacija, što na terenima, što na TV-u. Nisam paničario, pokušao sam da najbrže reagujem i uradim ono što mogu. Okrenuo sam ga na bok i izvadio mu jezk da se ne bi ugušio. Mislim da bi svako na mom mjestu to uradio. Najvažnije je da je on dobro i da se sve dobro završilo", rekao je Jović za Radiosarajevo.ba.

Nakon utakmice nije imao priliku da razgovara s Mladenom Lučićem.

"Poslije utakmice smo se samo pozdravili, mislim da on nije bio ni svjestan šta se sve dešavalo. Vjerovatno ćemo drugom prilikom to i prokomentarisati, ali kažem još jednom, to je sve sasvim normalno i najvažnije je da je on sada dobro", skroman je Jović.

U narednom kolu njegov Zrinjski igrat će protiv direktnog konkurenta za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Na stadion Pod Bijelim brijegom dolazi lider premijerligaške karavane sarajevski Željezničar.

"Mislim da je utakmica jako bitna, ali da nije odlučujuća. Ima još osam kola do kraja i tu se svašta može desiti. Mislim da možemo do titule, da imamo uvjete i sve što je potrebno da ostvarimo taj cilj. Svi smo uvjereni u to. Počevši od igrača do Uprave. Mislim da će i ove godine biti jako zanimljivo do samog kraja prvenstva. Nama će biti teško opet ih pobijediti, s obzirom na to da smo ih pobijedili prije dvije sedmice. Ali uradit ćemo sve i ostaviti posljednji atom snage na terenu da obradujemo navijače", rekao je Jović.

Jović kaže da je uvjeren da Zrinjski može do treće uzastopne titule prvaka, a najveću snagu vidi u širokom igračkom kadru i dobroj atmosferi u svlačionici.

"Najviše vjerujem da možemo do titule prvaka zbog toga što imamo širok kadar i ko god dobije priliku da igra mislim da neće razočarati. Sada su nam došli i neki fudbaleri koji su igrali u sarajevskim klubovima i kažu da im je puno lakše igrati ovdje. To je vjerovatno zbog navijača i tog pritiska kojeg su imali ranije, gdje nakon jednog poraza imate drvlje i kamenje po igračima. Mi imamo dobru atomsferu u svlačionici i mislim da ćemo kao kolektiv opet pokazati da smo najbolji", istaknuo je Jović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije