Svi na titulu: Jeste li vidjeli tabelu njemačke Bundeslige?

Radiosarajevo.ba
Svi na titulu: Jeste li vidjeli tabelu njemačke Bundeslige?
Foto: EPA-EFE / Kod koga će ove sezone završiti 'Salatara'

Nema sumnje da će se situacija u nastavku prvenstva promijeniti, ali trenuti pogled na tabelu njemačke Bundeslige zaista je sjajan.

Posebno ako imamo u vidu da je u posljednjih sedam Bayern bio suvereni prvak. Borussia Dortmund je prijetila prošle sezone, Bavarci su na kraju imali svega dva boda više, a u pravilu u prethodnih šest razlika je bila dvocifrena.

Ove sezone situacija se promijenila. Bar se tako čini nakon osam odigranih kola. U njemačkoj Bundesligi ove sezone svako može pobijediti svakoga, a takav rasplet situacije donio nam je devet klubova u dva boda.

Tako vodeća Borussija Monchengladbach ima 16 bodova, koliko i Wolfsburg. Vukovi imaju lošiju gol-razliku. Slijede Bayern, Borussija Dortmund i Leipzig sa po 15 osvojenih bodva. Šesti Freiburg, sedmi Schalke, Osmi Eintracht Frankfurt i deveti Bayer Leverkusen imaju svega dva boda manje od vodeće Borussije.

Čini se da je pred nama fantastična sezona Bundeslige.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije