Šveđani potvrdili: Zvjezdan Misimović je doveo ogromno pojačanje za Zmajeve

Radiosarajevo.ba
Šveđani potvrdili: Zvjezdan Misimović je doveo ogromno pojačanje za Zmajeve
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Misimović

Veznjak ruskog Rostova, Dennis Hadžikadunić, definitivno je izgubljen za nacionalnu selekciju Švedske i karijeru će nastaviti kao reprezentativac Zmajeva, piše švedski list SportExpressen.

Tako stvari stoje prema njihovim informacijama i izvorima, među kojima se nalazi i Zvjezdan Misimović, bivši reprezentativac BiH, koji je potvrdio da Dennis treba igrati u dresu Zmajeva u budućnosti.

"Tako je.. Izuzetno sam sretan da je Dennis napravio ovu odluku i da želi da igra kod nas", izjavio je Misimović za SportExpressen.

Hadžikadunić ima 22 godine, a u ljeto 2018. godine je iz Malmea prešao u Rostov. Ranije nije želio govoriti za koga će igrati, ali iz Nogometnog saveza BiH ovaj put su odradili dobar posao i igrača privukli u bh. reprezentaciju.

Dennis Hadžikadunić - undefined

FOTO: Facebook: Dennis Hadžikadunić

Šveđanin Dario Slomic, koji također ima bh. korijene, tokom cijelog procesa djelovao je kao kontakt osoba između bosanskohercegovačkog saveza i porodice Hadžikadunić.

Mladi defanzivac je prošle sezone u ruskoj Premier ligi odigrao 17 utakmica i postigao je jedan gol za Rostov.

Švedski list je podsjetio na slučaj "Zlatan Ibrahimović", koji je bio na pregovorima u Nogometnom savezu BiH, ali oni nisu završeni na način da švedski i svjetski as zaigra za Zmajeve, već je ostao član Švedske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije